8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Geen slippers, blote buiken en schouders meer op Comenius college Nieuwerkerk

Het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de kledingregels aangescherpt. Tot verbazing van een aantal ouders zijn na de zomervakantie onder andere teenslippers, blote buiken en zichtbaar ondergoed verboden. Ouders zijn de afgelopen week via een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de nieuwe regels. Niet iedereen is daar blij mee.

Volgens de nieuwsbrief is er de afgelopen maanden met leerlingen, ouders en collega’s gesproken over kledingvoorschriften. Uit deze gesprekken zijn kledingvoorschriften gekomen waar iedereen in de school zich aan moet houden. “De gedragen kleding dient passend te zijn om naar school te gaan; om te leren en te werken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen man en vrouw, leerling of docent.”

In de nieuwsbrief legt de schooldirectie de regels als volgt uit: “De schoolleiding kan aan het dragen van kleding aanvullende eisen stellen als aan veiligheidseisen moet worden voldaan of als de geldende normen van goede zeden en fatsoen geweld wordt aangedaan“.

als de geldende normen van goede zeden en fatsoen geweld wordt aangedaan

Nieuwsbrief Comenius Nieuwerkerk

Volgens de nieuwsbrief is er de afgelopen maanden is met leerlingen, ouders en collega’s gesproken over kledingvoorschriften. Uit deze gesprekken zijn de volgende kledingvoorschriften gekomen waar alle bezoekers van de school zich aan dienen te houden. De gedragen kleding dient passend te zijn om naar school te gaan; om te leren en te werken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen man en vrouw, leerling of docent.

Wij dragen kleding die de buik bedekt. We willen geen blote buiken zien.
We dragen kleding zonder opruiende of aanstootgevende teksten of afbeeldingen.
Wij dragen broeken, rokken of jurken die lang genoeg zijn. 
We willen geen korte shorts, korte rokken of korte jurken zien. 
Wij dragen geen teenslippers. 
Wij dragen kleding, zonder dat er ondergoed zichtbaar is. We willen geen ondergoed zien.
Wij dragen kleding waarbij de schouders bedekt zijn.

Volgens de nieuwsbrief heeft de leerlingenraad van de school naar de nieuwe regels gekeken. “De school is een publieke omgeving en geen strand” is in de nieuwsbrief te lezen.

Desondanks stuit het besluit bij veel ouders toch tegen de borst. De vorige voorschriften waren minder streng : “Het dragen van kleding met aanstootgevende, discriminerende en/of politieke teksten of symbolen en het dragen van uitdagende kleding is niet toegestaan”.

De nieuwe regels roepen veel reacties op. De nieuwsbrief werd meerdere keren doorgestuurd naar Gouwe IJssel Nieuws. Eén van de ouders stelt hierbij ”We zijn terug in de jaren vijftig“.

De nieuwe regels lijken af te wijken van de regels op andere vestigingen van het Comenius College volgens de op internet gepubliceerde schoolgidsen. Gouwe IJssel Nieuws heeft een reactie gevraagd aan het Comenius College Nieuwerkerk als deze reactie wordt ontvangen, wordt dit gepubliceerd

Advertentie