8.5 C
New York
donderdag 16 mei 2024

Politie zoekt brutale dief van bankpas na thuisbezoek door zogenaamde bankmedewerker in Nieuwerkerk

De politie is op zoek naar een brutale dief die bij een 85 jarige mevrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel een bankpas wist te ontfutselen na een thuisbezoek in de Bomenbuurt. De man kwam volgens Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, met een bos rozen langs om zogenaamd een computervirus bij haar op te lossen.

De man had eerst naar het slachtoffer gebeld als zogenaamde bankmedewerker over fraude met haar rekening. De vrouw kon hem slecht kon verstaan daarom beloofde hij om langs te komen. De nep-bankmedewerker kwam langs op maandag 18 april en bekeek haar computer en of de bank website nog werkte. Volgens hem was er sprake van een virus en moest het slachtoffer haar pas inleveren en haar computer, TV en Telefoon uitlaten. De nep-medewerker vroeg aan het slachtoffer of ze de bankpas in een envelop kon doen, de naam er op kon schrijven en dan zou hij het inleveren en alles zal goedkomen.

Het bleek echter een vals verhaal te zijn want kort na het vertrek werd er bij de Reigerhof automaat, de Geldmaat aan de Eendendaal een bedrag van 600 euro uit de pinautomaat gehaald met de pas. De man, op de foto boven, lijkt echter niet op de man die bij de vrouw langs is geweest. Wie de man op de foto’s denkt te herkennen of andere tips heeft kan contact opnemen met de politie : Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
U kunt ook een een digitaal tipformulier invullen op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Verdachte bij de Geldmaat in de Reigerhof – Bron : Politie
Advertentie