8.5 C
New York
donderdag 16 mei 2024

Veel animo voor Spido rondvaart van de Zonnebloem

Een boottocht met de Zonnebloem, ja daar krijg je de deelnemers wel enthousiast voor bij de Zonnebloem Nieuwerkerk aan den IJssel. En dat bleek ook wel. Met twee bussen van de opstapplaatsen bij de verzorgingstehuizen Meander en Dianthus toog de Zonnebloem naar de opstapplaats van de Spido.

Rond tien uur waren de meeste gasten present. Men had de vertrektijden iets vervroegd omdat we als groep eerder de boot op konden. Ook zijn er werkzaamheden in Rotterdam die voor verkeershinder zorgden. Dat bleek wel onderweg, men deed er langer over dan normaal om er te komen.

Voor de rolstoelers was er een lift op de bus. Zij konden zo veilig en snel de bus ingetakeld worden. Voor de rollators was er voldoende ruimte in de bagageruimte in de bus.  De boot opkomen was prima te doen. De Spido is goed op berekend op rolstoelen en rollators en geholpen door de vrijwilligers was iedereen snel op zijn, dan wel haar plaats. 

Iedereen kreeg een lunchpakket en onderweg kreeg iedereen koffie, thee of limonade aangeboden. Onderwijl genoot men van het uitzicht. De Rotterdamse haven is voor de meesten toch iets magisch. Aan boord was er voldoende tijd om elkaar van alles te vertellen, waren er verrassende ontmoetingen en is er genoeg te zien. 

Eén van de deelnemers vertelde: “Het is jaren geleden dat ik met de Spido meegegaan ben. Ook ben ik al tijden niet meer in Rotterdam geweest. Wat is het allemaal veranderd. Het is zo leuk om met de Zonnebloem dit te doen. Het was een zeer geslaagde dag!“.

Rond half drie arriveerden de bussen weer in Nieuwerker. Iedereen kon terugzien op een leuk uitstapje. Vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwerkerk zorgden ervoor dat de deelnemers weer veilig thuiskwamen. 

Advertentie