8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Albert Heijn Reigerhof zamelt in voor Boodschappenkast Zuidplas

De Albert Heijn in de Reigerhof zamelt deze week, tot en met 4 september boodschappen in voor de Boodschappenkast in Zuidplas. Onder het motto “Op een lege maag kan je niet leren” staan er bij de zelfscankassa’s karren waar de boodschappen in kunnen worden gezet na het afrekenen.

In het gangpad staat een stelling op de kop waar Albert Heijn al wat boodschappen klaar heeft gezet om mee te nemen voor de inzameling zoals houdbare melk, rijstewafels en ontbijtkoek. De Boodschappenkast helpt gezinnen die in financiële problemen komen maar bij de voedselbank worden afgewezen. Naast boodschappen geeft de Boodschappenkast voorlichting en ondersteuning aan hun cliënten om zo snel mogelijk weer uit de armoede te komen.

Nynke Bosselaar, de coördinator van de Boodschappenkast is erg blij met de donaties: “Nu de energierekeningen stijgen is het aantal nieuwe klanten bij ons enorm gegroeid. Daar waar we eerst tussen de 20 en 25 gezinnen ondersteunden, is dat aantal inmiddels opgelopen tot 38. Hiermee zitten wij organisatorisch maar zeker ook financïeel bijna aan onze max van wat we kunnen. Ik heb inmiddels de wethouders een noodsignaal verstuurd”.

Wie geen boodschappen kan doneren in de Albert Heijn kan dit altijd nog doen bij de inleverpunten in de vier dorpen van Zuidplas. Donaties kunnen ook worden overgemaakt naar de stichting. Hoe dat kan en waar de inleverpunten zijn staat op de website van de Boodschappenkast.

Advertentie