8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Arriva ook in 2023-2024 busvervoerder in Zuidplas

Provincie Zuid-Holland heeft het besluit genomen om Arriva ook in 2023 en 2024 het openbaar (bus)vervoer te laten uitvoeren in Zuid-Holland Noord Hiermee wordt de huidige OV-concessie met 2 jaar verlengt.

De voorbereidingen voor een nieuwe aanbesteding voor het OV in dit gebied was in volle gang, maar door de Coronapandemie heeft de provincie besloten om met Arriva afspraken te maken over een overbruggingsperiode.

De focus van Arriva ligt de komende twee jaar op het terugwinnen van reizigers na de COVID-19 pandemie. Bij groeiende reizigersaantallen wordt de dienstregeling daarop aangepast. Verder wil het het bedrijf in 2023 veel aandacht besteden aan verdere verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo worden o.a. de Serviceteams, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, verder uitgebreid. Ook wordt onderzocht of er meer bussen op de biobrandstof HVO kunnen rijden.

Advertentie