8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Geen kantoren maar twee woningen aan Kerklaan Nieuwerkerk

Het college van B&W heeft in principe medewerking te verlenen aan het voeren van een planologische procedure om de ontwikkeling van twee woningen, in de vorm van een twee-onder-een-kapwoning mogelijk te maken op het perceel Kerklaan 19-21 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het beoogde stuk grond ligt al jaren braak, in juli 2014 zijn de  sein- en wisselwachtershuisjes die er stonden gesloopt. Vooral, de onlangs overleden, Adri Den Boer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk heeft zich hier altijd tegen verzet, om dat de huisjes in dezelfde stijl waren als het stationsgebouw waar nu Muller & Co inzitten. Eerder al was de vrijstaande woning ernaast (nummer 17) van de voormalige stationsassistent gesloopt voor de komst van de Zouterijweg.

In 2013 is het bestemmingsplan Esse-Kleinpolder door de gemeenteraad van Zuidplas vastgesteld waarin de nieuwe kantoorvilla’s werden voorgesteld. Hierbij is de functie wonen van de gesloopte panden aangepast naar kantoor. Echter was er niemand die interesse leek te hebben in de panden op die locatie en bleeft het braak liggen.

Nu komt er een ontwikkelaar die hier een twee-onder-een-kap woning wil realiseren. De ontwikkelaar krijgt medewerking van de gemeente maar zal zelf moeten zorgdragen voor het aanpassen van het bestemmingsplan van kantoor naar wonen. Het planvoornemen omvat
de realisatie van een modern bouwvolume, bestaande uit drie bouwlagen (2 lagen + kap) volgens de informatienota van het College aan de gemeenteraad.

De gevraagde ontwikkeling is uitsluitend mogelijk middels een bestemmingsplanwijziging of uitgebreide procedure. Mogelijk dat het opgenomen kan worden in een volgend verzamelplan, maar het is nog onzeker of dit nog voor de invoering van de Omgevingswet in procedure gebracht kan worden. Mocht dit niet mogelijk zijn, zal dit planvoornemen middels een losse uitgebreide procedure behandeld worden. Te zijner tijd zal het ontwerp door het college aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Huidige lege lokatie Kerklaan hoek Zouterijweg
Voormalige Sein-en wisselwachterhuisjes welke in 2014 zijn gesloopt
Advertentie