8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zaterdag 10 september: Open Dag gemeentehuis Capelle

Op zaterdag 10 september opent de gemeente Capelle aan den IJssel haar deuren voor alle Capellenaren. Iedereen is van harte welkom tijdens de Open Dag. Burgemeester en wethouders zijn aanwezig en met hen kan een praatje worden gemaakt in het gemeentehuis. Voor jong en oud zijn er diverse activiteiten. Het gemeentehuis is tijdens de Open Dag te bezoeken van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.

Capelle toen en nu
In de raadzaal kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe college van burgemeester en wethouders om met hen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen. Ook het vergadercentrum is geopend. Iedere vergaderkamer heeft een ‘eigen’ historisch verhaal. In de Van Duvenvoordezaal is de expositie ‘Macht en Pracht’ van de Historische Vereniging Capelle te bekijken. De expositie vertelt de bezoekers meer over de geschiedenis van het Capels Bestuur.

Kinderactiviteiten: maak je eigen paspoort!
In het eet-werkcafé zijn er voor de jonge bezoekers leuke activiteiten zoals schminken, glittertattoos plakken en het maken van ballonfiguren. Kaatje Candy zorgt dat alle kinderen iets lekkers krijgen. Op de stoep voor het gemeentehuis kunnen de stoere jongens en meiden een foto laten maken op de handhavingsmotor of achter het stuur kruipen van een strooiwagen. Bij de publieksbalie mogen de kinderen hun eigen ‘paspoort’ maken. Maar voordat ze dat doen moeten ze wel een hele leuke foto maken in de photobooth. Want net als in een echt paspoort is een foto verplicht. 

Werken bij Capelle
Capellenaren die nieuwsgierig zijn naar de gemeente Capelle als werkgever, zijn van harte welkom bij de vacaturekraam op het publieksplein. Zij kunnen zich laten informeren over de vacatures bij de gemeente en het reilen en zeilen binnen een  gemeentelijke organisatie. Wie weet vindt men in Capelle wel een nieuwe (werk)uitdaging. Momenteel heeft de gemeente Capelle enkele tientallen vacatures op verschillende afdelingen openstaan.

Capelle van bovenaf
Na een kopje koffie of thee met wat lekkers staan de verrekijkers op de 12e etage klaar. Vanaf deze etage heb je een prachtig uitzicht over heel Capelle. Bij goed zicht zijn zelfs de Kuip en de Van Brienenoordbrug zichtbaar. Ook dichterbij is natuurlijk van alles goed te zien. De collega’s van de afdeling Stadsontwikkeling vertellen de gasten hier graag meer over.

Het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel ligt aan de Rivierweg 111 tegenover winkelcentrum de Koperwiek. Kom lopend of met de fiets. De metro stopt tegenover het gemeentehuis aan het Stadsplein en is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid achter het gemeentehuis.

Foto : Gemeente Capelle / Frank de Roo
Advertentie