8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

38e editie van de Open Monumentendag op 10 en 11 september met thema duurzaamheid

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. De organisatie wil de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en daarmee te behouden voor een breed publiek.

Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouderak, Ouwerkerk aan de IJssel en Krimpen aan den IJssel zijn diverse monumenten gratis te bezoeken. De verbinding tussen de gemeenten wordt verzorgd door klassieke binnenvaartschepen en dit jaar rijden er voor het eerst paardenkoetsen over de Schielandse Hogezeedijk en Groenendijk tussen Moordrecht en Ver-Hitland.

Hier is de voormalige steenoven De Olifant onder leiding van een gids te bezoeken, Op zaterdag en zondag worden er op verschillende tijden rondleidingen gegeven die de bezoekers 150 jaar terug nemen in de tijd dat hier, op de vele steenplaatsen langs de rivier, nog volop IJsselsteentjes geproduceerd werden, reserveren via www.leefgoed.nl

Advertentie