8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Kom in actie tegen laaggeletterdheid

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt de Bibliotheek De Groene Venen extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. In gemeente Zuidplas hebben ruim 4200 volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om ervoor te zorgen dat gewoon iedereen mee kan doen aan de samenleving komt de Bibliotheek, samen met haar partners, in actie.

Tijdens de netwerkbijeenkomst slaat de Groene Venen de handen in elkaar en wordt het taalpact met de gezamenlijke missie ondertekend. In de vestigingen laat men graag zien hoe de bibliotheek handen en voeten geeft aan het terugdringen van laaggeletterdheid. Zo is er te zien welk materiaal onze taalcoaches elke week gebruiken om samen met de cursisten te oefenen met de Nederlandse taal en is er divers schrijfmateriaal van de cursisten te bekijken.

Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Binnen de Bibliotheek wordt er steeds meer aandacht besteedt aan laaggeletterdheid. Op 8 september is het wereldalfabetiseringsdag. Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. Ook De Bibliotheek De Groene Venen doet dit jaar weer mee aan deze themaweek.

Advertentie