-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Raad Zuidplas terug van Reces (deel 1): Zijn fracties nu compleet

De gemeenteraad van Zuidplas is langzaam weer terug aan het komen van het reces. Op 5 juli was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie en afgelopen week was de eerste bijeenkomst al weer. Daarom ging Gouwe IJssel Nieuws een rondje langs de fractievoorzitters met een paar vragen en vandaag de eerste vraag : Na alle benoemingen van raad, college en commissies, is uw fractie compleet en is het inwerken al begonnen of komen er nog wijzigingen aan?

ChristenUnie/SGP – Cock van der Spek
Er komt nog een persoon de fractie versterken. Dat is Dick Alblas uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Dick zal in september worden voorgedragen om geïnstalleerd te worden als fractie ondersteuner.

VVD – Annika van Gerwen
Onze fractie is compleet na de installatie van Cindy toen Daan wethouder werd! Het inwerken is in volle gang, in de verschillende commissiegroepen binnen de fractie. Een mooie mix van ervaren en nieuwe(re) raadsleden is daarbij heel fijn.

CDA – Benno de Ruiter
De fractie is compleet, evenals de fractieondersteuning. We hebben een fantastisch team voor de komende jaren.

D66 – Mark Claveux
Onze fractie bestaat nu uit Mark Clavaux, Chantal Bon en Ryan Adriaanse. Verder leveren we ook een wethouder; Frans Klovert. Rik van Woudenberg is recent gevraagd als wethouder in een buurtgemeente; een mooie kans. Melissa Luijt zal Rik bij de eerstvolgende raad opvolgen. Hiermee hebben we een mooie diverse fractie met jong en oud, man en vrouw en wonend in verschillende dorpen.

Nieuw Elan Zuidplas – Paul van Drenth
Onze raadsleden en fractieadviseurs zijn benoemd in diverse gremia en inmiddels op hun werkgebied aan de slag gegaan. Op korte termijn wordt er door ons geëvalueerd of eenieder op de juiste plek zit en/of de meest gewenste portefeuille wordt beheerd. Daar waar dat nodig wordt geacht zal wisseling plaatsvinden.

PvdA/GroenLinks – Denise Lelieënhof
Onze fractie en steunfractie zijn op volle sterkte

SP – Serena Rodenburg
Wij zijn compleet

Groep Pouwels – Sep Pouwels
Wij zijn als nieuwe lokale partij uiteraard groeiend.        

Advertentie