8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Brand bij veevoerbedrijf Nieuwerkerk zorgt voor grote inzet brandweer

Op dinsdagochtend 6 september is er brand uitgebroken bij een veevoer bedrijf aan de ‘s-gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel uitgebroken. De brand zorgde in eerste instantie voor veel rook- en stankoverlast voor de directe omgeving.

Update 13:30 uur: Het sein Brandmeester is gegeven. Er zijn 3 medewerkers door ambulancepersoneel nagekeken, zij hoeven niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De ‘s-Gravenweg is weer beschikbaar voor verkeer.

De brand brak iets na 10:00 uur uit en zorgde voor veel rook uit de schoorsteen van het bedrijf. Iets voor half 11 werd de Nieuwerkerkse brandweer ingeschakeld. Tegen 11 uur werden ook de brandweer uit Stolwijk, Capelle en Ouderkerk om assistentie gevraagd en werd de brand opgeschaald naar een “Middel brand”. Uiteindelijk is ook de brandweer uit Alphen a/d rijn, Waddinxveen, Zevenhuizen en Koudekerk opgeroepen voor het incident dat opgeschaald is naar een “grote brand”.

Er is opgeschaald naar een grote brand omdat de brand lastig te blussen is. Bij de veevoerder wordt poeder geperst tot korrels, dit gaat een koeling in en in de koeling is brand ontstaan. De brandweer heeft daarom de koeling volledig moeten leeghalen. Het leeghalen van de koeling is een erg arbeidsintensieve klus. Door het incident en alle opgeroepen voertuigen was de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk afgesloten voor alle verkeer. Het fietspad Molenweteringpad richting Capelle vanaf Kortenoord was wel bereikbaar voor fietsers.

 

Advertentie