8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Functie van reuzel gaat van vader op zoon bij overdracht bovenmolen Zevenhuizen

De bovenmolen in Zevenhuizen bestaat 300 jaar en dat wordt gevierd door de Stichting Molenviergang met een officieel bezoek van hare majesteit Prinses Beatrix als beschermvrouw van de Hollandsche Molen. Maar voor de molenviergang is er ook een ander belangrijke gebeurtenis, Johan Ottevanger stopt als molenaar en wordt opgevolgd door zijn zoon Jan.

Johan zwaait af na 30 jaar molenaarschap van de bovenmolen van de Molenviergang maar in een interview met Gouwe IJssel Nieuws, in onderstaande video, laat hij weten zeker niet achter de geraniums te gaan zitten. Jan is er klaar voor, na een opleiding in theorie mocht hij in de praktijk een molen beheren in Reeuwijk. Zijn vader had om het hoekje nog wel staan kijken of hij het wel goed deed, wat voor Jan een verrassing was tijdens het interview.

Maar Jan is er klaar voor en heeft er ook zin in en het mooie is dat vader er vertrouwen in heeft, zeker nu Jan weet van de functie van reuzel wat Johan in het filmpje verteld. Maar vooralsnog is Johan vooral ook druk bezig met het in orde maken van de molen en het terrein rondom, voor de komst van de prinses moet alles tip top in orde zijn.

Advertentie