8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Brengactie ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ bij de Wingerd in Nieuwerkerk

Elk jaar besteedt de gemeente Zuidplas samen met Veilig Verkeer Nederland Zuidplas en Politie team Waddinxveen – Zuidplas extra aandacht aan het moment waarop onze scholen weer zijn begonnen.

Naast spandoeken, die overal in de gemeente zijn opgehangen, was er op maandag 12 september de jaarlijkse ‘brengactie’. Dit jaar vindt de actie plaats bij de basisscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel aan de Van Beethovenlaan.

Wethouder Daan de Haas, VVN Zuidplas, de wijkagenten en een campagne-zebra spraken – samen met enkele kinderen van de school en de kinderburgemeester Thomas Schouten – ouders op een ludieke manier aan op hun parkeergedrag bij het brengen van hun kinderen bij school. Ook delen ze kaarten uit bij goed parkeren en bij fout parkeren en flyers met een aantal belangrijke verkeersregels in de schoolomgeving.

Opvallend was hoe netjes de ouders ineens zich gedroegen omdat er nu pers, politie en Veilig Verkeer Nederland er stonden. Een ouder die de camera wilde ontlopen en daarom maar op een invalidenparkeerplek ging staan werd direct aangesproken door de aanwezige politieagenten.

Advertentie