8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Moordrechtse Middenstanders & Monumentendag

Afgelopen zaterdag was het Open Monumenten dag in, en bij de oudheidkamer Het Weeshuis in Moordrecht. Om 10 uur stip stonden al de eerste bezoekers op de stoep bij de oudheidkamer aan het Westeinde 1.

Tot 16.30 uur was het een feest van herkenning voor de bezoekers bij het bekijken van de tentoonstelling over de Moordrechtse Middenstand. Door de combinatie van voorwerpen en foto´s van de voormalige middenstanders kwamen er weer veel verhalen los.

Ook de vele fotoboeken werden weer uitvoerig bekeken en konden er snoepjes worden afgewogen. Als kers op de taart kwamen om ca drie uur ook nog de stoet met koetsen aan uit Nieuwerkerk. Na een korte stop vertrok de stoet richting Gouda.

De tentoonstelling is elke tweede zaterdag van de maand te bezoeken. Zie voor meer informatie; www.historischeverenigingmoordrecht.nl

Advertentie