-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Winnaars Cultuurprijs 2022 Waddinxveen bekend

De winnaars van de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs 2022 zijn bekend. Stichting WadCultureel krijgt de Cultuurprijs 2022 en Roeland van Schie krijgt de Aanmoedigingsprijs 2022. Zij hebben volgens de jury in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage geleverd aan het Waddinxveense culturele leven.

Wethouder Brigitte Leferink reikte vrijdagmiddag 9 september om 16:00 uur de prijzen uit tijdens het evenement WadCultureel. De winnaars gaan naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag.

Stichting WadCultureel krijgt de Cultuurprijs

WadCultureel is inmiddels uitgegroeid tot de Uitmarkt van Waddinxveen. Tal van culturele organisaties presenteren zich nu al 10 jaar in het 2e weekend van september aan de inwoners van Waddinxveen. In 2013 begon WadCultureel in en om het Coenecoop College met een informatiemarkt over kunst, cultuur, muziek, dans en toneel. In de loop der jaren is deze sterke formule uitgebreid. Het evenement verhuisde naar het Gouweplein en Cultuurhuys De Kroon. Er kwamen nieuwe activiteiten bij zoals Heel Waddinxveen Bakt, Schilderen met kinderen op Dierendal en de Buitenbioscoop. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers: door Waddinxveners voor Waddinxveners. Bijzonder is dat WadCultureel in de afgelopen 2 jaar, ondanks corona, met een aangepast programma gewoon door kon gaan.

Roeland van Schie krijgt de Aanmoedigingsprijs

Roeland van Schie is graffiti- en street artkunstenaar en woont nu 3 jaar in Waddinxveen. Sinds zijn jeugd is hij al geïnteresseerd in graffiti. Eind jaren 80, toen graffiti als kunstvorm in Nederland serieuze vormen aannam, was hij 1 van de eersten die zich daar mee bezig hield. Toen was hij vooral in de regio Rotterdam actief. Na een lange pauze heeft hij de spuitbus weer opgepakt. Vol passie ontwikkelt hij zijn stijl en experimenteert hij met nieuwe stijlen en thema’s. Naast de spuitbus werkt Roeland ook met olieverf op doek. Roeland heeft afgelopen zomer een belangrijke bijdrage geleverd aan het street artproject op de muren van sporthal De Dreef. Zo bracht hij diverse kunstenaars bij elkaar om het project vorm te geven. Hij heeft veel ambitie om zijn kunst op een hoger niveau te brengen en is daarmee een aanwinst voor het culturele leven in Waddinxveen.

Advertentie