8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Wethouder Zijlstra wil dat Zuidplas veel beter gaat communiceren voordat werkzaamheden beginnen

Zuidplas wethouder voor groenbeheer, Wybe Zijlstra (CDA) wil dat de gemeente veel beter gaat communiceren over geplande werkzaamheden. De plannen om de communicatie te verbeteren liggen klaar maar tot frustratie van ook de wethouder zijn ze deze week nog niet gebruikt.

Zijlstra reageerde tegenover een medewerker van Gouwe IJssel Nieuws op de werkzaamheden rond het Kleuterpad en de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar gaat deze week de kettingzaag in een rij met grote populieren. De werkzaamheden zijn echter niet aangekondigd of op “een manier die jij en ik niet makkelijk kunnen vinden”.
Zijlstra wil dat aan de voorkant beter over werkzaamheden gecommuniceerd wordt. In dit geval zijn de werkzaamheden ook uit te leggen. Alleen moest de wethouder zelf ook in de gemeentelijke organisatie opzoek naar de reden. Het blijkt dat de populieren bij een keuring als zwak beoordeeld zijn. Daarom is besloten tot een forse vorm van snoei. Dit wordt “Kandalaberen” genoemd. Het zou ervoor moeten zorgen dat de boom, of wat er van over is, behouden kan blijven.

Wybe Zijlstra snapt ook dat met iets willen er nog verbetering is. De nieuwe plannen voor communicatie liggen dan ook klaar. Bij dergelijke projecten moeten van te voren bordjes met een QR-code geplaatst worden die leiden naar meer informatie. Ook worden in de gemeentelijke organisatie aanpassingen doorgevoerd om de omgeving beter te betrekken bij projecten. De wethouder hoopt dat het project rond het Kleuterpad de laatste is die via de oude stijl wordt uitgevoerd.

De medewerker van Gouwe IJssel Nieuws hoopt dat dit voorlopig het laatste project is waar de kettingzaag zo rigoureus in het groen gaat. Het is nu uitkijken naar aankondigingen van aanplant van nieuw groen na de vele bomen die de afgelopen jaren gesneuveld zijn en nog niet herplant.

Advertentie