8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Beton viaduct station Nieuwerkerk krijgt verflaag

Het beton van het viaduct over de Ringvaart, waarop het station in Nieuwerkerk aan den IJssel is gemaakt, krijgt nieuwe verflaag. Daarom kan er op de Kerklaan en het fietspad van de Westringdijk hinder worden ondervonden voor het verkeer. De Ringvaart van de Zuidplaspolder is tot 29 september afgesloten voor al het scheepvaartverkeer.

De werkzaamheden vallen onder de cosmetische opknapbeurt van NS en Prorail van het station. Eerder al werden er delen van het station voorzien van een verflaag. “Het station heeft al een metamorfe gehad. Roest is weggehaald, kapotte ruiten zijn gerepareerd, alles is geverfd, er is nieuwe verlichting opgehangen en alles is gronding schoongemaakt” aldus een woordvoerder van Prorail tegen Gouwe IJssel Nieuws. De loszittende delen van het beton zijn verwijderd, behandeld en daarna dichtgesmeerd. Tot tweemaal toe zijn er betonstukken losgekomen op het voetgangersdeel onder het station.

Op de vraag of de plannen voor de, eerder al aangekondigde, renovatie zijn nog niet klaar maar niet van het vizier van ProRail afgevallen :”De bedoeling is inderdaad om dit station te renoveren. De planning daarvan is op dit moment nog niet rond en ook tekeningen of schetsen zijn er nu nog niet. Zodra die er zijn nemen we u graag mee om te laten zien wat we op dit station gaan doen” aldus de woordvoerder.

Advertentie