8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Waarschuwing huidklachten na zwemmen Zevenhuizerplas bij Oud Verlaat

De OmgevingsDienst Midden Holland (ODMH) geeft een waarschuwing af voor zwemmen aan de Strand Noordwestzijde van de Zevenhuizerplas aan de kant van Oud Verlaat bij de Strandweg. Deze locatie is vaak bij zwemmers (ook in de winter) en duikers geliefd. Voor de kant van het strand aan de Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas bij Nesselande is geen waarschuwing!

De ODMH, belast met de kwaliteit van zwemwater in de provincie Zuid-Holland, laat weten op de website www.zwemwater.nl : “Er zijn meldingen van huidklachten. Er bestaat een kans dat u na het zwemmen rode bulten en jeuk krijgt. Een nader onderzoek wordt ingesteld“. De Zevenhuizerplas is een voormalige zandwinput met een oppervlakte van 178 ha en kan op sommige punten heel diep zijn. De afgelopen tijd waren er ook meldingen van mensen die veelvuldig werden gestoken door insecten rond het water oppervlakte.

De kwaliteit en meer details is terug te vinden op : https://www.zwemwater.nl/?id=1959 Op deze pagina wordt de laatste metingen bijgehouden tot het einde van het zwemseizoen, 1 oktober a.s.

Advertentie