8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Koude dag deert baasjes en honden niet bij Hondenplons (video)

Rond het middaguur van zaterdag 24 september kwam bij weerman Leen de Koning de temperatuur niet hoger dan 14 graden op de thermometer. In het Polderbad te Nieuwerkerk aan den IJssel lieten hondeneigenaren zich door dit weer niet uit het veld slaan. Zelfs de miezerregen was geen reden om thuis te blijven en zo kwamen diverse honden met hun baasjes af op het hondenplons festijn. Dit jaarlijke terugkerend evenement wordt door Sportstichting Zuidplas georganiseerd.

Het is inmiddels een vaste traditie geworden dat op de laatste dag dat het buitenbad open is, de honden met hun baasjes mogen spelen in het bad. Ondanks de temperatuur gingen de baasjes het water in, soms met een wetsui aan.

Veel viervoeters bleken echter niet zo blij te zijn met de grote glijbaan en sommige bleven onderaan minuten lang staan of probeerden tevergeefs weer omhoog te klimmen. Steevast moest het baasje weer komen redden.

Voor wie het bad te diep was, kon het nog proberen in het peuterbadje. Er waren diverse kraampjes voor hondenmatten, halsbanden en dekentjes. Een fotoshoot van de hond was vooral voor de fotografe een uitdaging want zat de hond eindelijk stil… kwam er een andere hond de fotografe knuffelen en dat pikte het model dan weer niet. Het was zijn fotograaf en niemand anders knuffelt haar!

Na de hondenplons laat de sportstichting Zuidplas het buitenbad leeglopen en kan de winterschoonmaak starten en daarbij ook de vaste onderhoudsklussen aan het bad. De sportstichting kan terugkijken op een mooi druk jaar in het buitenbad afgelopen zomer.

Meer foto’s op onze Facebookpagina

Advertentie