8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

18 verenigingen uit Zuidplas verkopen loten via de Grote Clubactie

Zaterdag 24 september zijn 18 verenigingen uit Zuidplas gestart met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingslevenVoor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Koning Willem-Alexander: verenigingen zorgen voor de mooiste momentenDe Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Frank Molkenboer, Algemeen Directeur van de Grote Clubactie: “Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo hebben de oprichters de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. We zijn er trots op dat dit jaar opnieuw ruim 350.000 leden van verenigingen in het hele land zich weer inzetten voor hun club om zoveel mogelijk loten te verkopen. Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan!”

Dit jaar doen in de gemeente Zuidplas de volgende clubs mee:

Zevenhuizen   VV GROENEWEG, ZVH Volleybal, Gymnastiekvereniging O.S.S. Zevenhuizen
Moordrecht   Voetbalvereniging Moordrecht, Korfbalvereniging IJsselvogels, Gymnastiekvereniging Tumo, Rotterd Ver. EHBO H. Zuid, TV Moordrecht, Scouting Moordrecht
Nieuwerkerk aan den IJssel   VV Nieuwerkerk, Badmintonclub Nieuwerkerk Aan den IJssel, Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging, RC Hitland, Hockeyclub De IJssel, Drumfanfare DKV
Moerkapelle   v.v. Moerkapelle, RV Rolling 90, Biljartvereniging Moerkapelle
Advertentie