8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Melissa Luijt (D66) maakt gemeenteraad weer compleet

Na het vertrek van Rik van Woudenberg naar Capelle alwaar hij wethouder is geworden, is door de beëdiging van Melissa Luijt (Moordrecht, 44) weer compleet met 29 raadsleden. Voor de ChristenUnie/SGP legde Dick Alblas als nieuwe fractieadviseur de eed af.

Luijt legde de belofte af tijdens de raadsvergadering van 27 september tegenover burgemeester Weber. De Moordrechtse werkt als ministerie van Economische Zaken & Klimaat als Delivery Security bij DICTU. Haar portefeuilles zijn: Sport, cultuur en erfgoed, Werk en inkomen, Diversiteit en inclusiviteit, Sociale preventie, Vrijwilligers en Participatie.

Melissa Luijt

De fractie van de ChristenUnie-SGP in Zuidplas is versterkt met Dick Alblas. Hiermee kan de partij Alblas laten benoemen bij programmacommissies, werkgroepen en andere bijeenkomsten. Alblas is geen onbekende voor de politiek, hij was eerder aangesteld als onafhankelijk formateur voor de huidige coalitie. Alblas werkt in het dagelijks leven als Advocaat.

Dick Alblas

De gemeenteraad heeft, als hamerstuk, de heer Bode (fractieadviseur CDA) toegevoegd aan de zogenaamde auditcommissie ter vervanging van de vertrokken van Woudenberg. De auditcommissie is een raadscommissie die focust op rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid. Dit betekent dat de auditcommissie zich met name bezighoudt met financiële stukken van de gemeente (bijvoorbeeld de Jaarrekening) en de accountant.

Tijdens de raadsvergadering had het jonste raadslid van de gemeenteraad, Ryan Adriaanse (D66), zijn maidenspeech .

Ryan Andriaanse
Advertentie