donderdag 18 april 2024

Bliksemstart niet genoeg voor CKV Nieuwerkerk tegen GKV

In speelronde 4 is Nieuwerkerk tegen haar eerste thuisnederlaag aangelopen. Nieuwerkerk schoot uit de startblokken en stond binnen vijf minuten op een 4-0 voorsprong door enkele mooie schoten. Daarna zakte het enorm in bij Nieuwerkerk. GKV knokte zich terug in de wedstrijd, kwam langszij en stond bij rust op een 6-8 voorsprong. Bij Nieuwerkerk ontbrak de energie en ook was één vak schotloos. De ploeg wond zich ook teveel op over de matige arbitrage en zag GKV steeds op de juiste momenten scoren. Door twee schoten van Bas Stuurstraat kwam Nieuwerkerk terug tot 10-10, maar in de slotminuten had GKV steeds een voorsprong van minimaal twee punten. Met een sterke rebound was GKV uiteindelijk wel de terechte winnaar met 13-15.

Bij Nieuwerkerk ontbraken Nynke Riem en Wouter Wilhelm. Desondanks startte de ploeg van Mady Tims en Chris Beuk zeer overtuigend aan de thuiswedstrijd tegen GKV. Door enkele mooie schoten en zeer veel aanvallende overtuiging pakte Nieuwerkerk al heel snel een 4-0 voorsprong. Dat leek de goede kant op te gaan voor Nieuwerkerk. GKV herpakte zich erg goed. Vanaf dat moment was de rebound voor GKV en kon de ploeg uit Gorinchem via lange aanvallen terugkomen in de wedstrijd.

Rachel Romijn beet zich vanaf dat moment vast in Lotte Larooij en daardoor was de angel uit het vak Manuel Rook, Bart Huijser, Eva Boeter en Larooij gehaald. In de verdediging maakte Nieuwerkerk teveel foutjes in de korfzone en ging het zich ook steeds meer bezighouden met de warrige leiding van het arbitrale duo Wolfgang/Bergsma. Doelpunt voor doelpunt kwam GKV dichterbij en kroop de ploeg ook weg bij Nieuwerkerk. Ruststand 6-8 in het voordeel van GKV en dat was zonde gelet op de uitstekende openingsfase.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. GKV had de rebound uitstekend verzorgd en kon lange verzorgde aanvallen spelen. Bij Nieuwerkerk schoot Bart Huijser nog wel raak uit een van zijn weinige pogingen, maar het was te mager wat dit vak in aanvallend opzicht leverde. Het andere vak had minder moeite met scoren. Lansbergen had het zwaar tegen Mats den Besten, maar zorgde er nog wel voor dat Bas Stuurstraat wederom goed tot aanvallen kon komen. Zo schoot Stuurstraat de 9-10 en 10-10 binnen. Ging het laatste kwartier dan toch richting Nieuwerkerk?

Helaas niet. GKV scoorde op de juiste momenten en in deze fase waren de beslissingen van de arbiters soms heel moeilijk te volgen. GKV kwam wederom op een gaatje van twee en weer moest het vak van Lansbergen/Stuurstraat in de achtervolging. Nikita Ephraim en Lotte Larooij werden nog van vak gewisseld en beide dames kwamen nog tot scoren. Het mocht niet baten. GKV won en overall was dat verdiend. Zuur voor Nieuwerkerk. 13-15 eindstand.