8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Een springende start van het wedstrijdseizoen voor NGV

Traditiegetrouw werd afgelopen zaterdag 1 oktober het nieuwe wedstrijdseizoen voor de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) geopend met de Groepsspringwedstrijd van het Rayon Lek & IJssel. In de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel werd dit evenement al weer voor de 16de keer gehouden. Op de vier onderdelen; Minitrampoline, Langemat, Kast/plank en Kast/minitrampoline of Pegasus, streden dit jaar 22 groepen van 5 verenigingen om de hoogste podiumplaats in 11 verschillende categorieën. De verenigingen waren KDO Krimpen, KdO Lekkerkerk, Thor Bergambacht, OKK Ouderkerk en NGV Nieuwerkerk.

Vanaf ’s ochtend 9:30 uur wisselden de 22 groepen elkaar in een rap tempo af op de verschillende onderdelen. Overal vlogen de turnsters en turners door de lucht. Een salto hier, een overslag of streksprong daar, iedereen deed zijn uiterste best om er met zijn groep een mooie show van te maken en hoge punten te scoren.

NGV had 4 groepen in de strijd met kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 16 jaar. In de categorie Dames Jeugd 8 t/m 12 jaar niveau E deden 2 groepen van NGV onder leiding van Vera mee, die goed waren voor 1 gouden en 3 zilveren medailles. Bij de categorie Dames jeugd 8 t/m 12 jaar niveau D behaalde de groep van Malou Vreeswijk drie maal een eerste plaats (op Lange mat, minitrampoline en Kast minitrampoline). Bij de categorie Dames senioren 15 jaar en ouder niveau D wist de groep van Malou Vreeswijk een prachtige eerste plek te bemachtigen op het onderdeel Minitrampoline. Al met al was het weer een geslaagde opening van het nieuwe seizoen, wat een goed gevoel geeft voor de komende wedstrijden. De 5 wisselbekers gingen echter dit jaar naar KDO Krimpen voor de categorieën Dames niveau E en Heren niveau D en C, KdO Lekkerkerk voor categorie Dames niveau D en THOR Bergambacht voor de categorie Dames niveau C