8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

RECO ZVH mist vastigheid in de pass – VoCASA straft dit gelijk af

Voor de heren van RECO ZVH was zaterdag 1 oktober de eerste competitiewedstrijd met als tegenstander VoCASA in Nijmegen. Voor dit seizoen hadden de beide teams al een keer een oefenwedstrijd gespeelde en dat werd een gelijk spel. Voor de Zevenhuizense heren nu zaak om dit te verbeteren. In een spannende wedstrijd wist VoCASA de zege via de setstanden 25-17, 25-27, 25-16 en 25-18 met 3-1 binnenslepen. Ondanks de vele supporters die aanwezig waren

Trainer/coach Kristian van der Wel beschikte over nieuwe selectie en samen met assistent Ronald Kooijman werd de volgende basis het veld ingestuurd: Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad, Sam van der Loo en libero Richard Rademaker. De Zevenhuizense heren kregen een sterk gemotiveerd team tegenover zich, die zowel aanvallend als serverend alles uit de kast haalde. Deze tactiek noopte coach Kristian van der Wel om bij 9-5 zijn eerste time-out te nemen. Het lukt RECO niet om de score te stoppen en bij 11-5 kwam Mika Prins voor Max Nieuwstad binnen de lijn ter versterking van de pass. Dat had effect en Jasper de Jong kon de service terughalen.  Met Vincent van de Kraats optimaal aanvallend werd het gat kleiner In de eindfase kon RECO op twee punten naderen (19-17), maar daar kon VoCASA met hun service en aanval weer verder uitlopen en 25-17 werd de deze binnengehaald.

In de tweede set liet coach Kristian van der Wel, Mika Prins in het veld staan. In het begin keek RECO weer snel tegen een achterstand bij 6-4 nam Bram Wiltenburg het spelverdelen over van Timothy Scheffers. Dit bracht weer meer variatie in de Zevenhuizense aanval. Bij 14-10 maakte Yannick Verberne zijn debuut bij RECO voor Vincent van der Kraats, De beide teams hielden elkaar in evenwicht. RECO wist met hun blokkering belangrijke punten te scoren. Na drie setpoints wist Jasper de Jong met zijn blokkering de stand op 25-27 brengen.

Ook in de derde set bleef RECO in dezelfde samenstelling staan. Het scoreverloop ging in de beginfase gelijk op. Na de time-out bij 12-10 wisten de gastheren meer druk op RECO te zetten en daardoor kwam Vincent van der Kraats weer binnen de lijnen voor Yannick Verberne. Toch bleef de passing van RECO achter en bij 21-13 nam Timothy Scheffers het over van Bram Wiltenburg. De Zevenhuizense heren konden het tij niet keren uiteindelijk werd deze set met 25-16 door VoCASA gewonnen.

In de vierde moest RECO uit een vaatje tappen. Na de dubbele wissel bij 9-5 wist RECO de service over te nemen en had in Benjamin Parkinson een sterke serveerder, dit zorgde dat coach Erik Gras bij 9-8 een time-out nam. Deze werd goed vervolgd en liet er geen gras over groeien en wist met een sterke service en blokkering en gat te slaan die uit eindelijk resulteerde in een 25-18 setwinst

Voor RECO-ZVH staat aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd op het programma’s en wel tegen nieuwkomers in de Eredivisie: Prima Donna Kaas uit Huizen, De aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur en zorg dat je erbij bent.

VoCASA: Mathijs Apine (13), Job Groenendaal (6), Mees Blom (10), Ties Cornelissen (12), Koen Scholten (7), Jesse Kling (6), Dustin Bontrop (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (1)(Mika Prins (12)), Bram Wiltenburg (4)(Timothy Scheffers ), Vincent van der Kraats (14)(Yanni8ck Verberne (3)), Jasper de Jong (12), Benjamin Parkinson (6), Richard Rademaker (L)

Foto’s : Nico Perdijk

Advertentie