8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Mozaïeken voor Groene Kunstroute in Moordrecht bij opening Brains seizoen

Op maandag 3 oktober zijn 10 kinderen in actie gekomen om een eigen stoeptegel te mozaïeken voor de groene kunstroute in Moordrecht. 

De milieuvereniging Zuidplas en de Historische vereniging Moordrecht zijn blij dat hun plan na de moeilijke coronatijd wordt uitgevoerd. Vanuit het park rond Vivere, waar ook de Stinzentuin en de beeldentuin is gesitueerd, start de groene kunstroute door het centrum langs de beelden van Moordrecht en de mooie Dorpsstraat met statige huizen en het graf van Drost IJserman. 

We zijn blij dat Brains mee heeft gewerkt en 30 kinderen heeft gevonden om de tegels die de route markeren te mozaïeken.  Ze doen dat in Kapilotje op de middelweg in Moordrecht onder bezielende leiding van Karin Molenaar, daarbij geholpen door Nicole van Zanten. 

Wethouder Frans Klovert en de kinderburgemeester Thomas Schouten openden tijdens deze workshop ook het nieuwe Brains seizoen. De gemeente zal de tegels binnenkort gaan leggen, waarna de officiële opening van de groene kunstroute spoedig zal gebeuren. 

De Historische vereniging Moordrecht heeft beloofd om excursies te organiseren langs de groene kunstroute. Hier wordt later nog meer informatie over vrijgegeven.

Advertentie