8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Zuidplas zet collectieve zorgverzekering door tot 2025

Zuidplas zet de regeling van een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm voort tot 2025. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad in een informatienota.

De verzekering bij VGZ kent een ruime dekking en een eigen risico dat is meeverzekerd. Zuidplas draagt voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm elke maand €20 bij de premie. Omdat de premie stijgt, heeft het college van B&W besloten om deze bijdragen te verhoogen tot € 28 per maand.

Sinds 2019 is de collectieve zorgverzekering ondergebracht bij VGZ. Dit is een gezamenlijk contract met de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas, het zogenaamde “Rotterdampakket voor IJsselgemeenten”. Dit pakket is een variant op het Rotterdampakket zoals de gemeente Rotterdam deze aanbiedt via VGZ.

Op dit moment maken ruim 400 inwoners gebruik van de collectieve zorgverzekering. Volgens het college biedt deze zorgverzekering zekerheid voor inwoners met hoge zorgkosten door ruime dekking, voorkomt het zorgmijding en betalingsachterstanden van het eigen risico en lagere kosten voor bijzondere bijstand voor medische kosten. De extra kosten voor de gemeente is € 41.000.

Meer informatie is te vinden op https://www.vgz.nl/zorgverzekering/gemeenten/ijsselgemeenten

Advertentie