8.5 C
New York
dinsdag 14 mei 2024

Woonbron mag alleen woningen aanbieden via Woningnet Midden Holland

Afgelopen week stuurde Woonbron een persbericht om de 900 nieuwe huurders van voormalige Vestia woningen welkom te heten. Vooral een zin in het persbericht zorgde voor reacties op de sociale media. De in Zuidplas nieuwe woningcorperatie liet weten dat ze nu ook de woningen in Zuidplas konden aanbieden aan woningzoekenden uit Rotterdam.

Op die uitspraak kwam Woonbron terug op Twitter. De corperatie mag alleen woningen aanbieden via Woningnet Midden Holland en niet via andere kanalen. Zuidplas is aangesloten bij de deze regio met betrekking tot woningbouw en binnen deze regio wordt ook vastgesteld waar en welke sociale huurwoningen er gebouwd gaan worden in de regio. De opmerking van Woonbron zorgde voor bezorgde reacties dat de wachttijden hierdoor nog langer zouden worden.

Woonbron is een verhuurder in Rotterdam, Dordrecht en Nissewaard en door de overname van de woningen van Vestia nu ook in Zuidplas. Naast Woonbron nam ook Woonparnters Midden Holland bijna 900 woningen over van Vestia in een poging dit bedrijf weer financieel gezond te maken. Vestia zelf blijft een derde van de woningen in Nieuwerkerk houden en deze verhuren onder een nieuwe naam, Stedelink.

Advertentie