8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Bach en opgewekte Psalmen in de Dorpskerk van Moordrecht

Op vrijdagavond 14 oktober vanaf 20:00 uur verzorgen 4 professionele muzikanten een sprankelend programma met muziek van Johann Sebastian Bach en van zijn zoon Carl Philip Emanuel. Centraal staan twee fluitsonates die door de musici zijn bewerkt voor hobo, kamerbeiaard, cello en orgel. De sonates worden omlijst met psalmbewerkingen van Boudewijn Zwart.

Een uitgelezen kans om te horen dat met de aloude psalmmelodieën speels en opgewekt kan worden omgegaan. Een live-opname in de Sint Janskerk in Gouda van een uitvoering van een feestelijke toccatine over Psalm 119 door Gerben Budding op kistorgel en Boudewijn Zwart op kamerbeiaard ging wereldwijd viraal. Reden om vrijdagavond in Moordrecht meer van deze bewerkingen te laten horen.

Boudewijn Zwart bespeelt een kamerbeiaard. Dit is een beiaardklavier waarop beiaardiers kunnen studeren zonder de buren tot last te zijn. Het instrument laat zich uitstekend combineren met de klanken van het fraaie kistorgel dat bespeeld zal worden door Gerben Budding.

De beide stadsmuzikanten van Gouda worden bijgestaan door hoboïst Theo-Hans Kuijvenhoven en celliste Judith Groen. Ook zal Gerben Budding een solo spelen op het historische orgel van de Dorpskerk te Moordrecht.

Het programma wordt aangeboden door de stichting Torenmuziek Moordrecht. De toegang is vrij. Bij de uitgang zal worden gecollecteerd.

Advertentie