8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Grote drukte veiligheidsdag Waddinxveen (video)

Bij de veiligheidsdag in Waddinxveen was het enorm druk. De bezoekers, veel kinderen met ouders, lieten zich niet weerhouden door de regen om een bezoek te brengen aan de veiligheidsdag. Deze dag was georganiseerd door de politie Waddinxveen-Zuidplas, de brandweer van Waddinxveen en de gemeenten Waddinxveen en Zuidplas.

In het politiebureau was een route geopend waarbij de cellen en verhoorkamer konden worden bekeken. Bij de kamer waar de foto en vinderafdrukkenafnemer stonden kregen de kinderen uitleg, net als bij het ademanalyse apparaat. Buiten was er een informatiemarkt van politie, buurtbemiddeling, burgernet en andere organisaties en kon men beleven hoe het is om op de kop in een auto te hangen.

Voor het politiebureau stonden diverse voertuigen van politie, ME, brandweer en de gemeente om bekeken te worden. Zowel burgemeester Weber als Nieuwenhuis lieten zich door de bureauchef rondleiden. De politie uit Gent (België) was ook aanwezig met fiets, motor, een voertuig en de hondenbrigade. Deze laatste hadden een mooi gesprek met de Nederlandse collega hondengeleiders over hun vak.

Helaas waren er ook weer boeven aanwezig, gelukkig konden deze snel, soms met hulp van de aanwezige kinderen, worden ingerekend met de fietsen, door de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten met een vuurwapen, Pepperspray en met het taser stroomstootwapen. Die boeven werden na de demonstratie snel weer losgelaten.

Meer foto’s op ons Facebook album

Advertentie