8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Burgemeester uit grove taal in online video

Burgemeester Weber heeft in twee online filmpjes voorbeelden gegeven van bedreigende uitspraken zoals deze regelmatig bij de gemeente binnenkomen. Door de uitspraken voor te lezen vroeg de burgemeester afgelopen week aandacht voor de manier waarop inwoners en ondernemers soms omgaan met medewerkers van de gemeente.

Het is voor het eerst dat de gemeente Zuidplas naar buiten komt met concrete uitspraken die door inwoners en ondernemers zijn gedaan richting de gemeente. Tussen de uitspraken zit ook een bedreiging richting het college van Burgemeester en Wethouders. Eén van de bedreigingen richting een wethouder zorgde vorig jaar voor een ontruiming van het gemeentehuis. In een interview bij de VNG spreken wethouder De Haas en gemeentesecretaris Heijdra hun zorgen uit over de manier waarop collega’s benaderd worden. Door bedreigende uitspraken zijn er al meerdere medewerkers van de gemeente vertrokken naar een andere werkgever blijkt uit het interview.

“In de week van de veiligheid van 10 to 16 oktober besteden we aandacht aan de veiligheid van ons allemaal. Vanzelfsprekend die van u als inwoner, maar ook die van onze medewerkers. Medewerkers in de buitendienst of aan de balie beneden, of aan de telefoon, op deze manier regelmatig benaderd worden. Ook mensen met een gezin. Die het ook niet fijn vinden thuis te komen na zulke verbale agressie en intimidatie. Laten we dat toch alsjeblieft niet doen. Laten we op een respectvolle, prettige manier met elkaar omgaan. Want volgens mij kom je daar verder mee en maak je een blijere samenleving.” aldus burgemeester Weber.

De filmpjes waarin de burgemeester aandacht vraagt voor agressie en intimidatie richting de gemeente is hieronder te bekijken:

Advertentie