8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Dames Jumbo ZVH op dreef en nemen vijf punten mee naar huis

De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Stolwijk tegen het eerste team van Dosko, dit team net boven hun op de ranglijst met één punt meer. Bij deze wedstrijd was Cees van Mullem de coach van de dames en hij wist met de dames de spannende wedstrijd via de setstanden 18-25, 26-28, 23-25 en 19-25 met 4-0 te winnen en daarmee de volle vijf punten mee naar Zevenhuizen nemen.

Interimcoach Cees van Mullem stuurde de volgende basis het veld in: Demi van Es, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, Rianne van der Stelt, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht, Jumbo had het aanvalsspel van Dosko, vooral de middenaanval wist vaak te scoren. Door de goede servicedruk van ZVH, kon de spelverdeelster van Dosko niet door het midden spelen en moest de aanvallers aan de buitenkant bedienen. Daar was het Zevenhuizens monsterblok van de diagonaal en het midden om die aanvallen te pareren. Halverwege de set hielden de Zevenhuizense dames met hun eigen spoel Dosko onder druk en wonnen deze set met 18-25.

“Never change a winning team”, dus coach Cees van Mullem liet de starting six staan. ZVH begon minder aan deze tweede set. Dosko serveerde met druk en daar had de passlijn van Jumbo moeite mee. Toch bleven de Jumbo dames vechten voor elke bal, spelverdeler Demi van ES wist de aanvallers gevarieerd aan te spelen, zodat zij minder last hadden van de blokkering. Vera Bruggeman en Sonja van Mil kon daardoor makkelijk scoren en Rianne van der Stelt wist de Dosko blokkering goed te gebruiken en via touché de ballen uitslaan. In de eindfase wist Jumbo ZVH door veel kracht, lef en doorzettingsvermogen deze spannende set met 26-28 binnen te halen voor ZVH.

Het deed Jumbo ZVH goed dat deze tweede set werd gewonnen. Met die energie begonnen de Zevenhuizense dames aan de derde set. Er werd goed begonnen met mooie blokkeringen van Anniek Scheffers en de harde smashes van de aanvallers (Mariëlle Gerritsen). Halverwege wist Dosko punten te scoren, toen de rotatie bij ZVH moeite had met de passing. Libero Jolien van Dam wist zich weer goed te nestelen in de passlijn en daarmee kon ZVH weer hun spel oppakken en de achterstand inhalen. In deze fase kwam Inge van Tilburg in het veld voor Demi van Es en Marina Mijajlovic in het achterveld voor Vera Bruggeman. Door slimme tips van de interim-coach werd punt voor punt binnengehaald. Ook dit was een erg spannende set, die uiteindelijk weer met veel kracht en lef door Jumbo ZVH met 23-25 werd gewonnen. Nu nog voor de volle winst en punten gaan.

Jumbo ZVH zat lekker in hun vel en ging vol vertrouwen het veld in om de vierde set te spelen. Met volle overtuiging begonnen de dames, door snelle side-outs en mooie lange service reeksen werd er snel een voorsprong gecreëerd. Jumbo ZVH wist deze set dan ook met 19-25 afsluiten.

De Zevenhuizense dames kunnen tevreden terugkijken naar deze wedstrijd en vijf punten meenemen naar Zevenhuizen. Dit zet Jumbo gelijk op een tweede plek in de competitie.

Donderdag 22 oktober zal om 20.15 uur de dames het opnemen tegen Volevo in het dorpshuis Swanla. De dames zien jullie graag op donderdag op de tribune om hen aan te moedigen.