8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Vrouw met geldstress zet hulpverlening voor het blok

Een vrouw met twee exen en 3 kinderen van twee mannen wist zich geen raad met al haar hulpvragen. Maar liefst 20 aanmeldingen van hulpinstanties uit Zuidplas kwamen op uitnodiging van Stichting Zo! naar jongerencentrum Het Blok om een luisterend oor te zijn en mogelijk hulp te bieden.

Deze vrouw, Jet genoemd, stond onder de naam van theatergezelschap ‘Schuimproducties’ op het podium om het thema Geldstress! bespreekbaar te maken onder diverse hulpinstanties in Zuidplas. In de trieste scene van de vrouw, waarin te zien was hoe zwaar het kan zijn om zonder baan alleen voor de opvoeding van kinderen te staan, werd zeer duidelijk hoe broodnodig de organisaties in Zuidplas zijn. Persoonlijke problemen kunnen leiden tot een burn-out en laagdrempelige zorg zou in dit soort situaties een uitkomst kunnen zijn.

Wethouder Jan Willem Schuurman, met o.a. werk & inkomen in zijn portefeuille, opende de avond met “Oplossingen van financiële zorgen zijn urgenter dan ooit. Dit kan grote impact op een gezin hebben, gelukkig krimpt het taboe dat op geldzorgen rust en vragen mensen eerder om hulp“.

Diverse organisaties boden geschikte hulp aan de vrouw in de vorm van maatschappelijke hulp door Anne Marius van Stichting Zo!, Boodschappenkast medewerker Mirjam kwam met de mededeling dat het naar school gaan van de kinderen eerste prioriteit had en ook werden er grenzen aangegeven door o.a. Cor Laurier van de Postkamer.

Middels een quiz werden alle organisaties op de proef gesteld. Alle aanwezigen schreven op papier wat zij qua hulp te bieden hadden, stopten dit in een hoge hoed waarna de zaal moest raden welke organisatie het betrof bij de beschreven hulp. De hoofdprijs was, hoe toepasselijk, een pak koekjes van 50 cent.

De instanties in Zuidplas waar mensen met armoede voor een hulpvraag terecht zouden kunnen:

Advertentie