woensdag 1 mei 2024

Dames Jumbo ZVH nemen na winst de koppositie van Volevo over

De Zevenhuizense dames van Jumbo ZVH speelden donderdag in Swanla tegen de nummer één van de derde divisie Volevo uit Leidschendam. Deze wedstrijd werd op deze dag gespeeld, daar het team op zaterdag vier speelsters zou missen vanwege de vakantie.  Dit team wordt getraind door René van Essen, de vorige trainer van Jumbo ZVH. In een boeiende wedstrijd wist Jumbo ZVH onder toeziend oog van sponsor Bert van Keppel, de dames van Volevo via de setstanden 25-15, 25-22, 25-23 en 24-26 met 3-1 te winnen.

Coach Michelle van der Knaap-Bijl  kon niet beschikken over midden aanvalster Julia Zwinkels en stuurde de volgende basis het veld in: Demi van Es, Sonja van Mil, Marina Mijajlovic, Anniek Scheffers, Rianne van der Stelt, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. DE Zevenhuizense dames wisten in het begin Volevo onder druk te zetten en kon met de sterke blokkering en aanvallen van de midden aanvalsters Anniek Scheffers en Mariëlle Gerritsen wat de coach van Volevo noopte om een time-out te nemen bij 12-5. De gasten konden niet in hun spel komen en had een sterk passend Zevenhuizen tegenover zich waar Jolien van Dam vele ballen van de grond wist te halen. Volevo probeerde van alles maar Sonja van Mil liet zich niet van de wijs brengen en bleef scoren. De laatste bal in deze set werd geslagen door Rianne van der Stelt en de set  werd met 25-15 afgesloten.

De tweede set een gelijk opgaande strijd te zien, waarbij Jumbo ZVH verdedigend de aanvallen van Volevo goed konden verwerken en spelverdeelster Demi van Es haar aanvalsters gevarieerd kon aanspelen. Bij 12-12 kwam Vera Bruggeman voor Marina Mijajlovic aan het ne in het veld om een stimulans voor de aanval. Bij 19-18 werd de wissel teruggedraaid. In eindfase wist Sonja van Mil aanvallend goed door te komen en de laatste punten werd in het voordeel van Jumbo gescoord en deze set met 25-22 beëindigd

De derde set gaf weer eenzelfde beeld te zien, punt voor punt werd de score opgebouwd. Dan weer in het voordeel van Volevo en dan weer voor Jumbo ZVH.  Bij 17-17 bracht coach Michelle van der Knaap-Bijl een wissel van spelverdeling aan en nam Inge van Tilburg het stokje over van Demi van Es. De Zevenhuizense dames bleven knokken voor elke punt en wist in het kielzog van Volevo te blijven. Toch wisten de gasten op het eind door een sterke aanval en blok naar een 20-22 stand te brengen. Jumbo nam een time-out en wist alles weer op de rails te brengen. Na een sterke aanval en blokkering wist Rianne van der Stelt deze set met 25-23 uitmaken.

In de vierde set leek het erop dat Jumbo ZVH de volle punten winst zou behalen. Al snel kon een 7-3 voorsprong nemen. Ook nu werd afwisselend gebruik gemaakt van de passing van Marina Mijajlovic en de aanvallen van Vera Bruggeman. Op het eind wist Volevo voor te komen en kon een 23-22 om te draaien. Volevo wist met 24-26 deze set te winnen.

Jumbo ZVH dames spelen zaterdag 29 oktober om 16.15 uur ook weer in Swanla en dan is de tegenstander het Goudse Vollingo Dames 2 team.

Jumbo ZVH: Marina Mijajlovic (2)(Vera Bruggeman (5)), Rianne van der Stelt (16), Demi van Es (3)(Inge van Tilburg), Sonja van Mil (16), Mariëlle Gerritsen (14), Anniek Scheffers (8), Jolien van Dam (L)

Volevo: Selena van Dalen (13)(Iris Blok (2)), Nynke Schakenraad (5), Cindy van Zaanen (5)(Tiara Kuipers (1)), Sarah van Haver (14), Lune van Bezooijen (3), Esmee Koppers (8), Anouk Unterhorst (L)

Foto’s : Carla Perdijk