8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Platform Middengebied Zuidplas opgericht

Bewoners en ondernemers hebben het Platform Middengebied Zuidplas opgericht. Naar eigen zeggen heeft dit beginnende platform heeft als doel om kennis te delen en te strijden voor het belang van de bewoners en bedrijven van het middengebied in de Zuidplaspolder. In het middengebied heeft de gemeente Zuidplas de plannen voor een nieuw (vijfde) dorp, twee uitbreidingen van bedrijventerreinen (Gouwe Park II en Doelwijk II) en het Koning Willem I bos. Het platform wil huidige bewoners van Zuidplas wakker maken dat het geen ver-van-de-bedshow is maar grote gevolgen heeft voor hun eigen leefomgeving

De doelstellingen van het platform zijn onder andere:

• Verbetering van de communicatie vanuit de gemeente naar de bewoners/ondernemers

• Het betrekken van de belangen van burgers en ondernemers in de besluitvorming

• Duidelijkheid over de infrastructuur en het behouden van een veilige leefomgeving

• Het tegen gaan van belemmering/uitroken bedrijven middengebied

• Samenwerking in procedures

• Ondersteuning bieden vanuit politiek, media en experts

Volgens de oprichters zijn de doelen de noodzaak van oprichting. “We hebben het gevoel dat de gemeente Zuidplas het project niet aan kan, alles gaat traag en eenzijdig. We hebben vanuit de bouw in Nesselande met een professionele werkwijze gezien dus het kan wel” aldus een van de oprichters. Het collectief wil met de raad overleggen als platform en niet als individuele belanghebbenden om verdeel en heers te voorkomen. Daarnaast kan hiermee een funding worden opgezet voor advies en juridische trajecten als straks de bestemmingsplannen worden vastgesteld.

Het platform is er niet voor de individuele belangen maar de grotere gemeenschappelijke belangen als infrastructuur, milieu, werkgelegenheid, veiligheid en historie van het Middengebied. Er is naast juristen die bekend zijn met Zuidplas ondersteuning vanuit provinciale en landelijke politiek. Er is bij het platform een grote zorg over de financiën van de plannen en de vrees is er dat dit kan leiden tot een faillissement van de gemeente Zuidplas.

Voor meer informatie over of vrijblijvend aanmelden bij het platform kunt u contact opnemen met Fred Boevé (06 53 53 51 42) of Miranda de Bie (06 41 82 05 42). Men kan ook mailen naar platformmiddengebiedzuidplas@gmail.com. Wie liever niet wil aansluiten maar suggesties of een andere inbreng wil delen kan ook contact opnemen.

Advertentie