8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Feest in museum Ons Verleden Zevenhuizen

Museum Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u op zaterdag 29 oktober welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Een traplift is aanwezig.

Men viert die dag feest en wel om twee redenen:

1. Men viert dat het 25 jaar geleden is dat de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) een eigen ruimte kreeg. Op vrijdag 10 oktober 1997 heeft namelijk de officiële opening van onze museumruimte met de naam ‘Historisch Centrum Ons Verleden’ plaatsgevonden.

2. Als OZM lanceert men het nieuwe boerderijenboek ‘Boerderijen van Moerkapelle en Zevenhuizen en hun bewoners’ geschreven door onze vrijwilliger Jaap van der Spek. Het boek telt 320 pagina’s en is luxe uitgevoerd.

Museum Ons Verleden én Ons Molenverleden nodigen iedereen uit dit feest met hen mee te vieren; dan kunt u zowel de beneden- als de bovenverdieping van het museum bezichtigen. Op deze dag zijn er gedurende de gehele dag tal van activiteiten.

· Om 10.30u neemt wethouder Frans Klovert van de gemeente Zuidplas het eerste exemplaar van het boerderijenboek in ontvangst. Na afloop van deze overhandiging start de verkoop van het boek.

· Om 14.00u is er een toespraak van onze erevoorzitter Gerard Ottevanger waarin hij terugblikt op 25 jaar museum.

· Er is de gehele dag een aantal borden met foto’s te zien over het museum, zowel over de mensen die dit in stand houden als over de activiteiten die er in die 25 jaar plaats gevonden hebben.

· De gehele dag wordt muzikaal omlijst door het duo Ed & Berry. Zij hebben eerder al in het dorpshuis Swanla opgetreden, dus wellicht kent u ze.

· In de filmzaal op de bovenverdieping draaien een tiental korte films die gezamenlijk zo’n 1 uur en 20minuten duren. Sommige films gaan over Moerkapelle andere over Zevenhuizen. De film wordt meerdere keren gedraaid en u kunt gaan zitten en vertrekken wanneer u wilt.

· U kunt natuurlijk het gelanceerde boek over de boerderijen uit Moerkapelle en Zevenhuizen en hun bewoners aanschaffen. De prijs is €25,-. Bent u donateur van OZM dan krijgt u deze zaterdag natuurlijk flinke korting.

· OZM ze deze dag een viertal boeken in de uitverkoop en dat betekent dat deze ook echt goedkoop weggaan; zelfs onder de kostprijs. Dus zoekt u nog een cadeau voor de decembermaand: zie hier uw kans!

· Natuurlijk vergeet men de inwendige mens niet. De gehele dag kunt u genieten van hapjes en drankjes en U hoeft daar niet voor te betalen!

De beide tentoonstellingsruimtes zijn de gehele dag te bezichtigen met hun reguliere collecties en lopende tentoonstellingen. Op de bovenverdieping is er speciale aandacht voor de molenaarsfamilies. Ook de tekeningen die door de schooljeugd zijn gemaakt in het kader van 300 jaar Bovenmolen van de Tweemanspolder zijn deze maand nog te bewonderen.

Komt u deze dag met de auto dan vraagt de organisatie, in verband met de verwachte drukte, te parkeren op bijvoorbeeld het parkeerterrein van het Dorpshuis.

Advertentie