8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Wilko Van stopt als raadslid in Zuidplas

Raadslid Wilko Van heeft zijn collega’s van de gemeenteraad vrijdagavond 4 november laten weten dat hij stopt met zijn gemeenteraadswerk. De reden voor zijn vertrek is voor hem een privé reden en deelt dat niet met zijn collega’s. Aan de medefractievoorzitters heeft Van het om Veiligheidsredenen in een bericht. Wel stelt hij dat ‘deze beslissing heeft niets te maken met de gebeurtenissen van de afgelopen weken’.

Van werd in maart 2022 verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen bij Nieuw Elan Zuidplas. Na discussies tussen bestuur, fractie en Van werd hij geroyeerd door de partij. Afgelopen week liet hij weten dat hij als zelfstandig raadslid verder zal gaan. Op deze beslissing is hij teruggekomen en verlaat vooralsnog de lokale politiek. Dit kan mogelijk komen door een artikel in huis-aan-huisblad Hart van Holland waarin wordt gesteld dat Van weinig aanwezig was.

De zetel van Wilko Van zal door NEZ worden ingevuld, de zetel komt terug naar die partij. Fractievoorzitter van Drenth is bezig met de opvolging en zal daar later nog met nieuws over komen. Op dit moment lijkt André Laaij de voornaamste kandidaat. Deze zal in ieder geval de aankomende weken het zieke raadslid Willem de Jong vervangen.

Advertentie