8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Opnieuw twee podiumplaatsen voor Jordy van der Eijk in Mazda MX-5 Cup 

Jordy van der Eijk heeft het seizoen van de Mazda MX-5 Cup afgesloten met dubbel succes. Op het TT Circuit in Assen reed de coureur uit Zevenhuizen naar een tweede en een derde plaats bij de junioren. Ook overall meldt de rijder van Johan Kraan Motorsport zich vaster bij de koplopers. In de tweede race op zondag finishte Van der Eijk op de vierde plaats algemeen op slechts 1.2 seconden van de winnaar. Als kers op de taart eindigde hij op de derde plaats in het eindklassement van de junioren. 

In zijn eerste jaar in de autosport heeft Van der Eijk flinke progressie geboekt. “We hebben het seizoen afgesloten op het circuit van Assen, een mooie baan met een eigen karakter. Het is pas mijn eerste seizoen in de autosport en ik ben er heel tevreden mee dat ik om het podium mee kan strijden. In de tweede race werd ik vierde algemeen en dat is een heel goed resultaat. Mijn teamgenoot Dominique Kraan heeft het kampioenschap gepakt, dus het was een goed weekend voor het team.” 

Het weekend in Assen begon voor de coureur uit Zevenhuizen met twee vrije trainingen. “In het begin was het zoeken naar de juiste afstelling en hadden we wat problemen met de topsnelheid, maar dat hebben we op tijd kunnen oplossen. De kwalificatie verliep prima met de vijfde tijd. Ik heb een slipstream bij Dominique kunnen pakken en hij daarna bij mij. Dat teamwork heeft zich uitbetaald in een goede uitgangspositie.” 

In de eerste race op zaterdag begon Van der Eijk vanwege de reversed grid vanaf de zesde plaats. “Die race verliep moeizaam. Ik was een beetje in gevecht met de auto en de remmen waren niet helemaal top. Ik kon nog een plaatsje winnen en ben op de vijfde positie over de finish gekomen. Als derde junior mocht ik toch nog naar het podium, dus dat was heel mooi gezien de kleine problemen die we hadden.” 

Van der Eijk kende in de tweede race op zondag een wat mindere start, maar wist op knappe wijze aansluiting te vinden bij de vier koplopers. “Mijn start was niet zo goed, maar daarna kwam ik er beter in en was ik wel tevreden met hoe de race verliep. Ik kon naar de kopgroep toerijden en ben uiteindelijk als vierde over de streep gekomen. Tweede junior is gewoon een heel goed resultaat. Dit is een mooie afsluiting van mijn eerste seizoen in de autosport en volgend jaar hoop ik opnieuw in de MX-5 te kunnen rijden.” 

Jordy van der Eijk wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren: 

Speedtec
Marlo
MPS
Blansjaar
Cannabis Energy Drink
PE Cars 

Advertentie