8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Burgemeester Weber: totaal vuurwerkverbod in Zuidplas niet nodig

Burgemeester Weber vindt een totaal vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling in de gemeente Zuidplas overbodig. De overlast die wordt gemeld komt van knalvuurwerk en dat is al verboden. Dit bleek tijdens de behandeling van de begroting na vragen van NEZ en D66, die hierover ook schriftelijke vragen had ingediend.

Weber benadrukt dat de grote overlast, zoals afgelopen weekend, vaak door F3 knalvuurwerk wordt veroorzaakt en dat is door een landelijk verbod al niet meer toegestaan af te steken. Raadslid van Drenth was nogal boos over het feit dat afgelopen weekend er zeer zwaar vuurwerk in de nacht was afgestoken in Nieuwerkerk.

Volgens de burgemeester is het niet nodig om siervuurwerk (categorie F2) te verbieden omdat dit geen overlast veroorzaakt. Hij benadrukte daarnaast dat het handhaven van een dergelijk verbod niet te doen is qua capaciteit. Van Drenth liet weten dat hij vreest dat inwoners van Nesselande de brug oversteken om in Zuidplas vuurwerk af te steken. In Rotterdam is er sprake van een algeheel vuurwerkverbod.

Advertentie