8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Laatste bomen geplant in Babybos tijdens Boomfeestdag

In Capelle aan de IJssel zijn de laatste 6 boompjes geplant in het enige, echte ‘Babybos’. Een bos dat bestaat uit babybomen die geplant zijn ter ere van de geboorte van nieuwe Capellenaren. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de eerste boom werd geplant: op 21 maart 2012 om precies te zijn. Met het planten van de laatste bomen op Nationale Boomfeestdag is het bos afgerond.

Het idee voor een Babybos is ontstaan bij Capellenaar Ada Lit. Nadat haar kleinzoon werd geboren, is er voor haar huis een boom omgereden. Dit bracht haar op het idee om een Babybos op te zetten, gericht op ouders met een ‘groen hart’ die net een kleintje hebben gekregen.In totaal staan er nu 43 bomen van verschillende soorten die goed met elkaar combineren.

Trots

Wethouder Ans Hartnagel: “We zijn er als gemeente trots op dat we zo’n mooi inwoners-initiatief verder hebben kunnen brengen. Want hoe uniek is het, dat er voor 43 kinderen in Capelle, een ‘eigen’ boom groeit en bloeit? In die 10 jaar dat we nu bezig zijn, is er vanuit Capellenaren veel waardering ontstaan. In dat opzicht is het jammer dat de laatste boompjes zijn geplant. Daarom is het extra belangrijk om hier vandaag – tijdens de Nationale Boomfeestdag – nog even goed bij stil te staan.” Eén van de ouders, Michelle de Bruijn, woont al 33 jaar in Capelle en is blij dat zij nog een boompje heeft kunnen planten voor haar dochter: “Wij komen al jaren heel graag in het Schollebos voor een wandeling of een bezoekje aan het waterpark. Bij toeval ontdekte ik het babybos. Dus toen ik zwanger was, wilde ik gelijk ook een boom. Zodat onze wandelingen nog specialer worden door met onze dochter Emilia haar boompje te blijven bezoeken”.


Babybos compleet

Met het planten van de laatste 6 boompjes is het Babybos compleet. De gemeente heeft de afgelopen periode onderzocht of het Babybos een ‘doorstart’ kon maken op een andere plek. Helaas is er geen geschikte locatie gevonden waar voldoende ruimte is om voor een langere periode meerdere babybomen te kunnen aanplanten.

Advertentie