8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Sinterklaas veilig aan wal in Nieuwerkerk

Sinterklaas is op zaterdag 19 november veilig aan wal gekomen in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. Omdat de goedheiligman niet met zijn boot kon komen kreeg hij en zijn pieten hulp van de Waterscouting de IJssel die het vervoer op zich namen van het gezelschap.

Onderweg was er nog wat gedoe met de Veldewaterbrug om die open te krijgen maar toen dat gelukt was voer de Sint en zijn gevolg verder over de Ringvaart alwaar in het Oude Dorp inmiddels Burgemeester Weber en kinderburgemeester Thomas Schouten hem verwelkomde.

Stichting Evenement is blij dat de bijeenkomst weer fysiek gehouden kon worden in het Oude Dorp, in 2020 heeft men Sinterklaas in het geheim ontvangen en in 2021 was het helemaal stil over de aankomst van Sint door de Corona crisis.

Advertentie