8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Begin december weekendafsluiting N219 Nesselande-Nieuwerkerk en viaduct A20

De provincie Zuid-Holland heeft voor de Eerste Tochtweg (N219) tussen Nesselande en de Europalaan en de daaraan gelegen viaduct over de A20 werkzaamheden gepland in het weekend van  2 tot en met 5 december 2022. De weg is voor al het verkeer in beiden richtingen afgesloten net als twee op- en afritten van autosnelweg A20.

Tijdens de werkzaamheden is Eerste Tochtweg tussen rotonde  Schielandweg – Europalaan en de kruising Eerste Tochtweg – Zuidelijke Dwarsweg in beide richtingen afgesloten. De parallelweg van de Eerste Tochtweg blijft open voor verkeer. Ambulance, brandweer, politie en reddingswerkers kunnen gebruik blijven maken van de weg.

Om deze weg in goede staat te houden voor de veiligheid van weggebruikers voert gebiedsaannemer in opdracht van de provincie werkzaamheden uit op de provinciale weg N219. Er worden meerdere asfaltlagen vervangen op de Eerste Tochtweg, gedeelte tussen rotonde  Schielandweg – Europalaan en de kruising Eerste Tochtweg – Hoogeveenenweg.

Omleidingen

Omleidingen (bron Melvin)

De provincie heeft meerdere omleidingen ingesteld. Verkeer vanuit Nieuwerkerk naar Zevenhuizen wordt omgeleid via de A20 -> Moordrechtboog N457 -> A12 -> N219. Deze route is ook naar Zoetermeer en Den Haag te gebruiken. Vanuit Zevenhuizen naar Rotterdam kan via Nesselande en de Hoofdweg of via de N219 -> A12 en de Moordrechtboog N457, welke ook een deel de route is naar Gouda.

Afgesloten af- en opritten naar A20

Naast de werkzaamheden zijn de af- en opritten van de A20 vanuit Gouda naar Nieuwerkerk afgesloten. De af- en opritten naar Nieuwerkerk vanuit Rotterdam zijn niet afgesloten maar kunnen alleen worden gebruikt naar Nieuwerkerk, richting Hoogeveenen, Zevenhuizen of Nesselande is het viaduct afgesloten naar

Advertentie