8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Sint Pannenkoek levert ruim 150 euro op voor Windlust

Op zaterdag 19 november was het weer Sint Pannenkoek bij molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Rond 09:00 uur zijn de eerste vrijwilligers al bezig met de opstelling van de statafels en werktafel. Molenaar Aart heeft dan al de molen in gang gezet. Dat het erg koud is zie je aan de wasem die uit de monden en neuzen komt. “Het terras zal niet veel gebruikt worden!” zeggen ze tegen elkaar.

Ondertussen worden de ingrediënten, door beslagmaker Henk, bij elkaar gevoegd.  Speltbloem, eieren, snufje zout en melk worden ijverig tot een beslag verwerkt. De eerste 5 liter is klaar en Henk spoedt zich om de “vulling” van banketbakkersroom en slagroom (crème suisse) te maken. Het is bijna kwart over elf als de eerste klanten de dan net verse 5 pannenkoeken komen kopen. Ze willen allemaal de speciale wieken pannenkoek proberen. “Mensen, alstublieft even geduld,”; zegt pannenkoekenbakker Rob; “we bereiden ze vers en ze zijn daardoor extra lekker.

Zo blijft het een komen en gaan van kleine groepjes mensen. Soms met hun eigen kleine hulppieten op de arm. En wie we het ook vragen, allemaal vinden ze onze pannenkoeken lekker. We mochten ongeveer 80 pannenkoeken verkopen. “Geen nieuw record,” aldus Dick, vrijwilliger van het eerste uur, “maar de mensen hebben wel af en toe wat extra betaald om de molenkas te spekken.” En…. daar is molen Windlust erg blij mee. Met een netto-opbrengst van ruim 150 euro (dat is na aftrek van de inkopen) sluiten de vrijwilligers rond 16:00 erg moe maar blij met het resultaat de molen en zorgen dat alles weer schoon mee naar huis kon.

Advertentie