8.5 C
New York
woensdag 29 november 2023

Bij 26ste pubquiz blijven niet alle prijzen in Zevenhuizen

Aan de zesentwintigste editie van de razend populaire Zevenhuizense pubquiz deden maar liefst 52 teams mee. De organisatie had dus ook voor deze editie weer twee afleveringen ingepland. Op vrijdag 11 november en vrijdag 18 november werd in de Theaterzaal van Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen in een uiterst gemoedelijke sfeer gestreden om ieder punt. Op 11 november ging de eerste prijs uiteindelijk naar een team uit Zoetermeer. Op 18 november bleef de prijs in de dorpskern van Zevenhuizen.

Op beide avonden deden 26 teams mee aan de pubquiz, die wordt georganiseerd door de theatercommissie van Theater Swanla om het theaterprogramma te promoten. De teams waren weer afkomstig uit allerlei dorpen en steden uit de regio. Opvallend veel nieuwe teams waren afkomstig uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook waren er teams uit Nesselande, Moerkapelle en Gouda. Uiteraard waren er ook weer veel teams uit Zevenhuizen. Soms zijn dat teams van een bedrijf, zoals het team Nog Scherper, van Scherp Verpakkingen, of van een school, zoals twee teams van ’t Reigerbos. Ook deden verschillende buurt- en familieteams mee.

IT-CROWD Winnaar 11 november

Zoals de gewoonte is bij de pubquiz in Zevenhuizen openden beide avonden met tien vragen over Zevenhuizen en Zuidplas in de Zevenhuizense ronde. De deelnemers moesten onder andere weten wat er vroeger voor bedrijf zat op de plek van Bakker Ammerlaan, hoe de nieuwe wethouder van o.a. cultuur heet en hoeveel overwinningen het eerste herenteam van VV Groeneweg al heeft behaald. Wie in deze ronden de meeste punten haalde, won een aparte prijs: een forse schaal snacks, verzorgd door het team van Fred de Kreek van Dorpshuis Swanla. Op 11 november ging die prijs naar team De Buurtjes, op 18 november mochten De Pijpfitters de prijs in ontvangst nemen.

De eigenlijke pubquiz bestond weer uit tien ronden, waarin maximaal 82 punten te verdienen waren. Een lastig onderdeel op 11 november was het raden van de computerspelletjes, waarvan de geluiden ten gehore werden gebracht. Op 18 november, op de kop af zes jaar na de eerste pubquiz in Swanla, bleek het behoorlijk lastig om de juiste naam te vinden bij tien verschillende vergeten groentes. De winnende scores op beide avonden kwamen aardig bij elkaar in de buurt. Op 11 november lukte het team De Buurtjes net niet om ook de hoofdprijs in de wacht te slepen. De Buurtjes werden tweede, een klassering, waar ze een beetje een abonnement op hebben. Met 68,5 punt wonnen ze ruim van het team Later is allang begonnen, maar kwamen zij net een half punt tekort om te winnen van de IT-Crowd uit Zoetermeer. De kleden van IT-Crowd mogen op 7 januari gratis naar de voorstelling van Martijn Kardol en krijgen vooraf een theatermenu.

Op 18 november zat nummer twee ook net een half puntje naast de score van een directe concurrent. Daar was het echter de nummer drie, team Alfa, die 61,5 punten haalde, terwijl de nummer twee 62 punten had. Daarmee had de nummer twee, Team Sleur, het recht gewonnen om gratis deel te nemen aan de volgende pubquiz, met vooraf een maaltijd in de pub van Swanla. Overtuigend winnaar op 18 november werd een team uit het Koningskwartier, dat de schitterende naam Sqnutzy und sein Freunden draagt. Met 67 punten werden zij met afstand de nummer één.

Winnaar 18 november ; Sqnutz und sein Freunden

Op 13 en 20 januari vindt de 27e editie van de Zevenhuizense pubquiz plaats. Daarvoor hebben zich inmiddels al ruim veertig teams aangemeld, maar er is nog plaats voor ongeveer 15 teams. Deelname kost € 5,- per persoon. Inschrijven moet per team en een team moet uit minstens vier en maximaal acht personen bestaan.

Pubquiz Junior

Nog voor de 27e editie vindt een bijzondere pubquiz plaats. Op 6 januari wordt om 16.00 uur in Theater Swanla voor het eerst een junior pubquiz gehouden. Daaraan kunnen leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool meedoen. In een team mogen dan maximaal vijf kinderen zitten, die begeleid mogen worden door één volwassene, die zelf niet mee mag spelen. De pubquiz Junior wordt afgesloten met een patatje met iets lekkers voor alle deelnemers. Ook voor deze versie van de pubquiz is de prijs voor deelname € 5,- per persoon. Inschrijven voor pubquizzen in Zevenhuizen kan via een mail naar pubquiz@theaterswanla.nl.

Advertentie