8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Capelle in de ban van bandenprikker

De inwoners van Capelle aan den IJssel zijn in de ban van de zogenaamde bandenprikker. Deze persoon heeft inmiddels honderden auto- en scooterbanden lekgestoken in de afgelopen week. De politie heeft inmiddels de toezicht op straat fors omhoog geschroeft en met man en macht wordt er gezocht. Burgemeester Oskam heeft preventief fouilleren mogelijk gemaakt in vier wijken.

De bandenprikker begon in Krimpen aan de Lek, in de Krimpenerwaard. Op 17 november stak een man daar een groot aantal autobanden lek. Hij is vervolgens richting Lekkerkerk, Bergambacht en Ammerstol gegaan en ze hebben in de Krimpenerwaard nu ruim 120 aangiftes. Mogelijk begint alles met de diefstal van een fiets bij een boer, ook in Krimpen aan de Lek op 17 november 2022 omstreeks 19.50 uur. Vanaf 19 november slaat hij toe in Capelle aan den IJssel.

Op 19 en 20 november is hij bezig geweest in Capelle en Rotterdam ’s Gravenland en Kralingseveer. In de nacht van 21 op 22 november vielen er meldingen op de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel dat er meerdere auto’s met lekke banden stonden.  Dan volgt er een nacht, van woensdag 23 op 24 november, waarin hij toeslaat op de Bermweg, Merellaan en omgeving Slotlaan, ook allemaal in Capelle aan den IJssel.  Van tientallen auto’s zijn de banden lek geprikt. De teller staat inmiddels op ruim honderd aangiftes.

Ook in de nacht van donderdag op vrijdag slaat de bandenprikker weer toe. Op de P.C. Boutenssingel werden de banden van meerdere auto’s en een scooter lekgeprikt. Burgemeester Oskam heeft delen van de wijken ’s-Gravenland, Capelle-West, Middelwatering en Schenkel tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag daardoor op 24 en 25 november tussen 19.00 en 07.00 uur preventief fouilleren.

Signalement
Gezien de kleding, een donkerblauwe bubbelcoat en zijn loopje, denkt de politie te maken te hebben met één dader. De politie heeft camerabeelden en hoopt dat mensen de bandenprikker herkennen en het ons melden. Dat kan gemakkelijk via het tipformulier of via 0900-8844 of uiteraard anoniem op 0800-7000.

(c) Bureau Rijnmond
Advertentie