8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Bandenprikker Capelle en Krimpenerwaard aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een man (34) uit Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van 250 aangiften van het leksteken van scooter- en autobanden. De bandenprikker hield in de Krimpenerwaard en in Capelle de afgelopen week de gemoederen bezig.

Een inwoner tipte de politie over een verdachte situatie, waarna de man werd aangehouden. Op dat moment bleek hij een mes op zak te hebben. Volgens Capelle vandaag waren agenten snel ter plaatse omdat zij massaal aanwezig waren om in Capelle te surveilleren. De man is uiteindelijk door agenten op de begraafplaats Waalhoven in Krimpen aan den IJssel aangehouden.

De bandenprikker begon in Krimpen aan de Lek, in de Krimpenerwaard. Op 17 november stak een man daar een groot aantal autobanden lek. Hij is vervolgens richting Lekkerkerk, Bergambacht en Ammerstol gegaan en ze hebben in de Krimpenerwaard nu ruim 120 aangiftes. Mogelijk begint alles met de diefstal van een fiets bij een boer, ook in Krimpen aan de Lek op 17 november 2022 omstreeks 19.50 uur. Vanaf 19 november slaat hij toe in Capelle aan den IJssel.

Op 19 en 20 november is hij bezig geweest in Capelle en Rotterdam ’s Gravenland en Kralingseveer. In de nacht van 21 op 22 november vielen er meldingen op de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel dat er meerdere auto’s met lekke banden stonden.  Dan volgt er een nacht, van woensdag 23 op 24 november, waarin hij toeslaat op de Bermweg, Merellaan en omgeving Slotlaan, ook allemaal in Capelle aan den IJssel. Hierbij werden banden van politievoertuigen lek gestoken die geparkeerd stonden aan het poitiebureau. Van tientallen auto’s zijn de banden lek geprikt. De teller staat inmiddels op ruim 250 aangiften.

De politie gaat nu onderzoeken of de aangehouden Capellenaar verantwoordelijk is voor het spoor van vernielingen.

Advertentie