8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Reactie burgemeester Oskam na aanhouding verdachte  ‘bandenprikker’

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel is ‘opgelucht en trots op het politiekorps en de tips van Capellenaren’. Dit laat de Capelse burgervader weten nadat de politie vanochtend bekend maakte dat vannacht een verdachte ‘bandenprikker’ is aangehouden. De politie onderzoekt nog of de 34-jarige Capellenaar verantwoordelijk is voor alle vernielingen die de afgelopen week in de regio Capelle, Krimpen en Krimpenerwaard zijn aangericht.

Burgemeester Peter Oskam: “De politie heeft voortreffelijk werk verricht met de aanhouding van een verdachte vrijdagnacht. Met hulp van een tip van een bewoner. Ik ben oprecht opgelucht want deze situatie had niet langer moeten duren. Het zorgde voor heel veel angst, onveiligheid en overlast voor mensen met hoge kosten door de vernielingen aan banden van auto’s en scooters“.

De politie heeft veel manschappen ingezet deze week met ondersteuning van gemeentelijke collega’s van Handhaving. Ook de alertheid van bewoners die tips en beelden hebben gedeeld hebben een bijdrage geleverd bij de aanhouding. Daarvoor veel dank. Ik roep mensen die slachtoffer zijn geworden van de ‘bandenprikker’ nogmaals op om aangifte te doen bij de politie.” aldus Oskam

Dankzij een tip van een betrokken burger, die de verdachte situatie meldde, en de nabijheid van de agenten, kon vrijdagavond een verdachte snel worden aangehouden. Hij wordt verhoord, en onderzocht wordt of hij degene is die verantwoordelijk is voor alle vernielingen. Het onderzoek wordt voortgezet. Mensen die slachtoffer zijn geworden van de bandenprikker, kunnen aangifte doen via www.politie.nl

Advertentie