8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Restauratie Eendrachtsmolen: de kap gaat eraf

Op woensdag 23 november 2022 ging de kap eraf! En wel bij de Eendrachtsmolen in Zevenhuizen. Dit was de start van groot onderhoud aan deze prachtige monumentale molen. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard laat, met hulp van subsidie van de provincie Zuid Holland, de molen uitgebreid restaureren. Zo kan deze weer in volle glorie draaien.

Met het verwijderen van de kap van de Eendrachtsmolen start het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met de restauratiewerkzaamheden aan de Eendrachtsmolen in Zevenhuizen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Restauratiewerkplaats Schiedam, samen met adviesbureau EAG Monuments.

Op dit moment heeft de molen een draaiverbod. Dat komt door een aantal gebreken die de molen heeft. Deze gaan we verhelpen. Naast het opknappen van de kap vervangen we onder andere de wieken, knappen we het houtwerk aan de achterkant van de molen op en gaan we aan de slag met het metselwerk van de waterloop, die scheef is gezakt. Kortom, een grote klus, die naar verwachting tegen de zomervakantie van 2023 gereed is. En dan kan de molen weer vol in functie worden genomen als waardevolle “eyecatcher” langs de Rotte.

Timelaps wieken verwijderen door Jolanda Bakker
Advertentie