dinsdag 16 april 2024

Dames Jumbo ZVH weten enerverend duel met 3-1 af te sluiten

De Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer vier van de derde divisie het Utrechtse VV Utrecht dames drie team.  De Zevenhuizense dames spelend in de nieuwe shirts met de naam van nieuwe sponsor TBK Baby Spa erop kregen het zwaar. Na een spannende strijd wist Jumbo ZVH de wedstrijd via de setstanden 17-25, 26-24, 25-22 en 25-15 met 3-1 winnend afsluiten.

Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Rianne van der Stelt en de zieke Inge van Tilburg. De volgende opstelling kwam binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Demi van Es, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin wist Jumbo ZVH het gelijk opgaande scoreverloop open te breken en nam Utrecht coach bij 10-6 zijn eerste time-out. Langzaam maar zeker wist Utrecht dichterbij te komen, Zevenhuizen kon tot 19-16 de score in hun voordeel houden. Bij 19-18 nam coach Michelle van der Knaap-Bijl een time-out, daar Utrecht steeds meer aandrong. Met een stevige service werd de druk door Utrecht opgebouwd. Ook aanvallend wisten de gasten goed te scoren. Bij 21-24 kwam Demi van Es aan de servicelijn en kon met haar opslag de stand naar 23-24 brengen voordat Utrecht met hun aanval de stand op 23-25 bracht.

In de tweede set ging Utrecht door op de ingeslagen weg en kon met hun service en goede voorsprong opbouwen. Dit noopte Jumbo om bij 7-10 en 8-14 de time-outs te nemen, pas nadat de service van Demi van Es haar team op de goede weg bracht met haar service. Jumbo kwam steeds beter in hun spel en bij 13-17 nam Julia Zwinkels de service beurt van Anniek Scheffers over. In deze fase wist Mariëlle Gerritsen zowel aanvallend als blokkerend  punten te scoren. Bij 16-18 kwam Anniek Scheffers weer terug binnen de lijnen. Er ontspon een spannend duel, waarbij Vera Bruggeman de stand bij 22-22 gelijktrok. Ondanks een time-out kon Utrecht het niet tegenhouden, Anniek Scheffers wist met haar blok Jumbo op setpoint te zetten. Deze werd tenietgedaan maar uiteindelijk wist Sonja van Mil de set af te sluiten met 26-24.

Jumbo ZVH ging in de derde set door en kon een lichte voorsprong nemen, Utrecht bleef sterk serveren en kwam dichtbij maar Jumbo hield vol en bij 10-6 nam Utrecht een time-out. Dit had voor hen niet direct het gewenste effect. Jumbo had met libero Jolien van Dam de verdediging goed op orde en kon standhouden, toch wist Utrecht met hun aanval tot 18-18 bijkomen. Aanvallend wist Vera Bruggeman weer een voorsprong voor Jumbo te bewerkstelligen. In de eindfase wist Jumbo met de laatste time-out bij 23-22, deze set door aanvoerder Sonja van Mil af te maken bij 25-22.

In de altijd lastige vierde set wisten de Zevenhuizense dames het goede spel te vervolgen en kwam snel voor en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Vanaf het begin wist Marina Mijajlovic met haar aanvallen de score te beginnen. Wat Utrecht ook probeerde met time-outs en wissels het hielp niet Jumbo stond stevig in hun schoenen en bleef doorgaan. Met de laatste service van Sonja van Mil werd deze set afgesloten met 25-15 en kon Jumbo vier punten bijschrijven. Hiermee staat Jumbo fier aan kop met drie punten voor op de nummer twee Volevo.

Foto’s : André Dirks