8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Sinterklaasvoorstelling ‘Piet op pad’ in Cultuurhuys de Kroon

In Piet op pad raakt Piet een schoencadeautje kwijt. Oh nee. Wat moet hij doen? Waar is hij het verloren? Is hij het eigenlijk wel verloren? Kindertheatergezelschap ZieZus speelt speciaal in de Sinterklaastijd op vrijdagmiddag 2 december deze voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar.

Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!”

Alleen, de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. Piet wordt afgeleid. En.. waar is het pakje nou? Oh oh… Piet is het pakje kwijt. Wie helpt met zoeken? Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina’s schoen te stoppen? Loopt het goed af?

De kinderen bepalen samen met de spelers waar de voorstelling heen gaat. Om welk cadeau gaat het? Waar gaat Piet zoeken? Wie komt hij tegen? De inhoud van de voorstelling is deels nog onbekend, maar één ding is zeker: het wordt weer een spannende, muzikale, interactieve en humoristische voorstelling!

Piet Op Pad is voor een deel improvisatietheater, waarbij kinderen een rol kunnen spelen en voor een belangrijk deel het plot bepalen. Het gezelschap speelt verschillende rollen, zo ook de rol van Piet en Sint. En zij doen dit heel transparant naar de kinderen. Ze doen duidelijk een nep-Sint zonder baard. Verder gebruiken zij geen schmink in de voorstelling.

De voorstelling begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is 8,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van de Kroon.

Advertentie