8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Laaij wordt permanent raadslid voor NEZ – Van der Ende tijdelijk raadslid

Bij de gemeenteraadsvergadering van 29 november wordt André Laaij definitief raadslid voor Nieuw Elan Zuidplas. Tijdens de vorige vergadering werd hij al geïnstalleerd als tijdelijke plaatsvervanger voor de zieke Willem de Jong maar na het vertrek van Wilko Van neemt hij die positie definitief in. Van liet eerder weten dat hij uit de fractie te stappen en daarna toch gestopt om persoonlijke redenen.

Wim van der Ende uit Moordrecht was de lijstduwer bij de partij en neemt de plek van de Jong tijdens diens ziekte in. Hiermee komt de fractie van NEZ weer op volle sterkte in de oppositie. Van der Ende gaat de kandidaten Maasdam, Plug en Van der Most voorbij op de lijst. NEZ is de enige lokale partij in de gemeenteraad van Zuidplas.

Bij herstel van Willem de Jong keert de voormalige uitbater van het Posthuis en het Smaakhuis weer terug in de gemeenteraad. Indien permanente vervanging nodig mocht zijn, gaat NEZ al snel naar uitputting van de lijst. Mochten er geen kandidaten meer zijn voor een zetel door uitputting mag deze niet door een andere partij worden opgevuld en blijft deze leeg.

Advertentie